Segítség a termékek kereséséhez

 

Keresőmezők – A keresőmezők karakterkombináció-keresést alkalmaznak. A beírt karakterekre kereséskor azok a termékek kerülnek kilistázásra, amelyeknek az adott adatsora bárhol tartalmazza a keresett karaktersort (szó elején, közepén vagy végén). Tehát pl. a „Termék megnevezése” mezőben a ’szalag’ szóra keresve minden termék megjelenik, mely tartalmazza a ’szalag’ szót (pl. ragasztószalag, hőpapírszalag, szalagos irományfedél, stb…).
A mezők között ’és’ kapcsolat van, azaz a találati lista csak azokat az elemeket fogja tartalmazni, amire a keresésre használt összes mező ’igaz’. Például, ha a „Termék megnevezése” mezőben a ’fém’, ÉS a Keretmegállapodás mezőben a ’KM01PPAP19’ karaktersor szerepel, akkor csak ezek metszetébe tartozó termékek jelennek meg: minden olyan termék, amely nevébe na ’fém’ szó szerepel és a KM01PPAP19 azonosítójú keretmegállapodásból szerezhető be.

 

Termékkategória (Állami normatíva besoroló) – A 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás által meghatározott Állami normatíva besoroló, 5 szintű termékkategória lista tetszés szerinti sorát kiválasztva (leszűrve), a kiválasztás megszüntetéséig a kereső többi mezője már csak az adott kategórián belül érvényesíti a keresést. A kategóriában a mélyebb szinteket a kategória neve előtti kis fekete háromszögre kattintva lehet megjeleníteni, míg a kiválasztás a kategória nevére, majd a ’Hozzáadás” gombra kattintással lép életbe.

 

Termékkereső alaphelyzetbe állítása – Termékek menüpontban a jobb felső sarokban látható „házikó” ikon a „Termékkeresés alaphelyzetbe állítása” nevű gomb, melyre rákattintva minden szűrés, keresőmező és a találati lista is alaphelyzetbe áll vissza.