A Központosított Közbeszerzési Portállal kapcsolatos ügyféltámogatás


2022.10.03. 21:07

A Központosított Közbeszerzési Portállal kapcsolatos ügyféltámogatás

 

A Közbeszerzési Igazgatóság általános kapcsolattartásra szolgáló email-címe: kozbeszerzes@kef.gov.hu

Felhívjuk a tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a Dokumentumok menüpont alatt a Kézikönyvek könyvtárban felhasználói kézikönyvek és oktatóvideók állnak a szíves rendelkezésükre.

Ha a Központosított Közbeszerzési Portál (KKP) használatával kapcsolatban segítségre van szüksége, vagy az oldalon hibát talál, akadályba ütközik, kérjük írjon az alábbi címre.

 

A Portállal kapcsolatos ügyféltámogatás:

 

Portál hibabejelentő, helpdesk e-mail cím:

kkpsupport@kef.gov.hu

   

Név:

Pazár Ákos

Munkakör:

közbeszerzési portáltámogató referens

Telefonszám:

795-5204

Telefax:

795-0432

E-mail:

kkpsupport@kef.gov.hu

   

Név:

Mészáros Gyula

Munkakör:

közbeszerzési portáltámogató főelőadó

Telefonszám:

896-0982

Telefax:

795-0432

E-mail:

kkpsupport@kef.gov.hu

   
Regisztráció, közbeszerzési díjak kezelése, igénybejelentés támogatása:  
   
Név: Gyulay Mária
Munkakör:

közbeszerzési portáltámogató referens

Telefonszám: 795-6624
Telefax: 795-0432
E-mail:

regisztracio@kef.gov.hu

kkpsupport@kef.gov.hu

   

Gyakori kérdések/Válaszok

 

1. Regisztráció

A személy regisztrációja független az intézmény/szállító cég regisztrációjától. Ha a személy regisztrációja megtörtént, ő tud egy adott intézményhez/szállítóhoz csatlakozási kérelmet kezdeményezni, amit az intézményi/szállítói adminisztrátor tud jóváhagyni. Amennyiben az intézmény/szállító még nincs regisztrálva a rendszerben, úgy a Regisztrációim menüpont Új intézmény regisztrálása/Új szállító regisztrálása pontnál van lehetőség ezt megtenni, és ebben az esetben az ezt kezdeményező személy lesz az intézményi/szállítói adminisztrátor.

2. Régi Portálon kezdeményezett, de nem jóváhagyott regisztrációk

A régi Portálon kezdeményezett de még nem jóváhagyott regisztrációkat ezen a felületen újra kell kezdeményezni.

3. Régi Portálon kezdeményezett, de nem jóváhagyott Igények

A régi Portálon kezdeményezett de még nem jóváhagyott igényeket ezen a felületen újra kell kezdeményezni.

4. Megrendelés stornózás

Megrendelés stornózását mind az Intézmény mind a Szállító kezdeményezheti az adott megrendelés adatlapján. A végleges stornózáshoz mindkét fél stornózási jóváhagyása (kattintás a stornózás gombon) szükséges.

5. Igény és megrendelés

Intézményi beszerzés/megrendelés feltétele, hogy legyen Jóváhagyott negyedéves igény. Ha ez hiányzik, a rendszer nem engedi tovább a folyamatot. Ha a régi portálon volt olyan megrendelés, amire nem lett igény bejelentve, és még nem lett visszaigazolva a Szállító által, akkor a megrendelést nem lehetséges visszaigazoltan lezárni. Megoldás, hogy a megrendelést Stornózni kell, fel kell rögzíteni a negyedéves igényt és új megrendelést kell indítani az igényhez kapcsolódóan.

6. Önként Csatlakozó Intézmények igénybejelentése

Az új rendszerben az önként csatlakozásokat papíralapon már nem kell beküldeni. Az igényeket kizárólag elektronikusan kell rögzíteni (Intézményi Nyitólap - Igény és Tervezés - Új negyedéves igény rögzítése), és itt kell feltölteni a csatlakozási nyilatkozatot. A jóváhagyott igényekről emailen visszaigazolást fognak kapni, ezt kell továbbítani a Szállító felé.

7. Igények rögzítése

A negyedéves igények rögzítésekor egre gyakoribb, hogy az Intézmény minden egyes megrendeléshez külön igényt rögzít, és az eseti megrendelés pontos összegét adja meg. Az Intézményeknek a negyedéves igényeinek rögzítésekor egy adott negyedévre, az adott keretmegállapodásban előre tervezett beszerzéseik becsült összértékét kell rögzíteniük, nem az egyedi megrendelés összegét. Természetesen ha úgy látják, hogy az adott negyedévben csak az az egy beszerzés lesz az adott keretmegállapodásból, akkor annak az összértéke az igény alapja. A negyedéves igénybejelentésről a 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet (a központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről) rendelkezik.

8. Igények kezelése, korábban rögzített igények/igényazonosítók keresése

Keresés:

A korábban rögzített negyedéves igények között az "Intézményi nyitólap - Tervezés és Igénykezelés - KERESÉS az Igények és saját hatáskörű beszerzések között" útvonalon a Keresés opcióval kereshetnek, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.kozbeszerzes.gov.hu/searchclaims

Utólagos negyedéves Igény rögzítés:

A Portálon utólag és visszamenőleg igényt rögzíteni nem lehet!

Ezért kérjük, hogy a verseny újranyitás esetén különös gondossággal szíveskedjenek megállapítani és leellenőrizni az aktuális negyedéves igényüket. Amennyiben a szükségesnél alacsonyabb értékben rögzítettek igényt, akkor ún. "Kiegészítő igény" rögzítésével lehetőség nyílik az eltérés korrigálására.

Negyedévek között áthúzódó beszerzések lebonyolítása esetén felhívjuk a figyelmet arra, hogy új negyedévi dátummal kiegészítő igényt sincs lehetőségük az előző negyedévre rögzíteni.

Ismételten felhívjuk az Intézmények figyelmét, hogy jóváhagyott igény hiányában az Intézményi beszerzés nem minősül központosított közbeszerzés keretében történő beszerzésnek! Egyes keretmegállapodások esetében a jóváhagyott negyedéves igény kilencjegyű azonosító kódját a Szállító/Eladó rendelkezésére kell bocsátania, hogy a beszerzésekkel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteni tudják (ezek pl.: Gépjármű-üzemanyag üzemanyagkártyával történő beszerzése, Nemzetközi utazásszervezések, Mobil távközlési szolgáltatás beszerzése).

9. Eljárások, keretmegállapodások, szerződések azonosítókódja

A korábban indított eljárások legnagyobb részénél, valamint az újonnan lebonyolított és a jövőbeni eljárások esetén az azonosítókat egységes módszer alapján állítjuk elő, melyről egy tömör, magyarázó táblázat található a "Dokumentumok - Kézikönyvek" menüpont alatt "Eljárások, Keretmegállapodások, Szerződések azonosítójának képzése" nevű dokumentumban.