Hatályos Keretmegállapodások Hatályos Keretmegállapodások

Felhívjuk a Tisztelt Látogatók figyelmét, hogy a hatályos keretmegállapodások részleteiről a Közbeszerzési adatok - Eljárások és Keretmegállapodások menüpont alatt tudnak tájékozódni.

Segítség a Portálhoz Segítség a Portálhoz

Amennyiben kérdése van, vagy hibát szeretne bejelenteni, kérjük írjon e-mail-t az alábbi címre:

kkpsupport@kef.gov.hu

A felhasználói kézikönyvek:

A Központosított Közbeszerzés rendszerének általános bemutatása

Felhasználói kézikönyv - Intézmények
Felhasználói kézikönyv - Szállítók
 

A Portál használatát bemutató videók a Dokumentumok - Kézikönyvek útvonalon érhetőek el.

Az új Portál bevezetése kapcsán megnövekedett számú megkeresések miatt a kapcsolatfelvétel ideje elhúzódhat, szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Hiba!
Letöltés
Excel letöltése folyamatban. Ez a találati lista méretétől függően több percet is igénybe vehet.
Portál statisztika
Összesen regisztrált felhasználó31930
Pillanatnyi aktív felhasználók száma1
Aktív intézményi felhasználó1
Aktív szállítói felhasználó0
Vendég0
Hatályos keretmegállapodások száma
Rendelhető termékek száma

Kiemelt hírek Kiemelt hírek

2022.09.16.:

Tisztelt Intézmények, Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központosított Közbeszerzési Portál karbantartás miatt 2022. október 7. (péntek) 18:00 óra és 2022. október 10. (hétfő) 8:00 óra között nem lesz elérhető.
Kérjük, hogy a tervezett, illetve előkészített versenyújranyitások indítása során az ajánlattételi és egyéb határidőket a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek meghatározni.

Tisztelettel:
Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság

 

2022.09.07.:

Tisztelt Intézmények, Tisztelt Partnereink!

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság Központosított Közbeszerzési Portálján (KEF KKP) a közeljövőben karbantartás várható, mely adattisztítási feladatokat is magában foglal.

Ennek érdekében kérjük ellenőrizni szíveskedjenek, hogy az intézményüknek/szállítójuknak megkezdett Megrendelés stornózása„Teljesítés stornózása, illetve megindított „Megrendelés lezárása az aktuális teljesítési számokkal” folyamata van-e függőben. Lehetőség szerint kérjük ezen folyamatokat mihamarabb – a valós tényeknek megfelelően – lezárni szíveskedjenek (jóváhagyás vagy elutasítás).

Ezeket a feladatokat intézményi viszonylatban az Intézményi nyitólap – Megrendelések/Verseny Újranyitások menüpont alatt a megfelelő Feladatlistákban, míg szállítóként a Szállítói nyitólap – Megrendelések/Verseny Újranyitások menüpont alatt a megfelelő Feladatlistákban (mindkettő esetén a „Stornózás Jóváhagyására váró teljesítések listája”„Stornózás Jóváhagyására váró megrendelések  listája”„Megrendelés lezárása aktuális teljesítéssel visszaigazolása” nevű táblázatokban) találják meg.

Tisztelettel:
Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság

Hírek Hírek

Vissza

Tájékoztatás a 168/2004. (V.25.) Kormányrendelet és a 46/2012. (III.28.) Kormányrendelet módosításáról szóló 165/2020. (IV.30.) Kormányrendelettel kapcsolatban

Tisztelt Intézmények!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. április 30-án a Magyar Közlöny 2020/95. számában megjelent a központosított közbeszerzési rendszerrel kapcsolatos egyes kormányrendeletek [így a 168/2004. (V.25.) Kormányrendelet a központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről és a 46/2012. (III.28.) Kormányrendelet a fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmények részére történő gyógyszer-, orvostechnikai eszköz és fertőtlenítőszer beszerzések országos központosított rendszeréről] módosításáról szóló 165/2020. (IV.30.) Kormányrendelet, mely alapján 2020. május 01-jétől a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (továbbiakban: KEF) folytatja le az alábbi kiemelt termékkörökre vonatkozó központosított közbeszerzési eljárásokat és működteti a központosított közbeszerzési rendszert:

7.  Orvostechnikai fogyóeszközök, fertőtlenítőszerek
7.1.  Tisztító hatású eszköz- és felületfertőtlenítő szerek
7.2.  Kötésrögzítő kötszerek
7.3.  Műtéti kötszerek, műtéti izoláló szettek
7.4.  Primer sebfedők
7.5.  Orvosi kesztyűk
7.6.  Műtéti ruházat
7.7.  Infúziós és transzfúziós szerelékek
7.8.  Intravénás kanülök
7.9.  Műtéti leszívó rendszerek
7.10.  Egyszerhasználatos fecskendők
7.11.  Egyszerhasználatos injekciós tűk
7.12.  Zárt vérvételi rendszerek
7.13.  Higiéniai termékek, tisztítószerek
7.14.  Orvosi gipsztermékek
7.15.  Egyéb, gyógyszernek nem minősülő orvostechnikai fogyóeszközök
7.16.  Orvostechnikai fogyóeszközökhöz kapcsolódó szolgáltatások

8.  Létesítménygazdálkodással kapcsolatos szolgáltatások fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézmények részére
8.1  Fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézmények őrzés-védelmére irányuló szolgáltatás
8.2. Fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézmények részére takarítási és egyéb higiéniás szolgáltatás

9.  Energia
9.1.  Villamos energia
9.2.  Földgáz

10.  Közbiztonsági térfigyelő kamerák és kapcsolódó szolgáltatások önként csatlakozó önkormányzatok részére

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság az új kiemelt termékkörökre vonatkozó központosított közbeszerzési eljárások előkészítését megkezdte. Amíg nincs hatályos központosított szerződés adott kiemelt termékkörre vonatkozóan, addig az intézménynek lehetősége van a Kormányrendelet 7-10.§-aiban rögzítettek szerint saját hatáskörben megvalósítani a beszerzését az alábbiakra is figyelemmel.

A saját hatáskörben történő beszerzések feltételei:

Az intézmények a kiemelt termékek közbeszerzését a közbeszerzési törvény szabályaival összhangban – a központi beszerző szervezet jóváhagyását követően – saját hatáskörben kizárólag a Kormányrendelet 7.§ (1) bekezdés a)-d) pontjaiban felsorolt esetekben valósíthatják meg.
A Kormányrendelet 7.§ (2) bekezdése szerint az intézmények a 7.§ (1) bekezdésben foglalt körülmények mérlegelésekor a legnagyobb gondossággal kötelesek eljárni, továbbá az ezen bekezdés alkalmazása nem eredményezheti a központosított közbeszerzési rendszer keretén belül történő közbeszerzés indokolatlan mellőzését.
A Kormányrendelet (1) bekezdés b) pontjában meghatározott saját hatáskörben történő beszerzés feltétele, hogy az intézmények a  beszerzési igényeiket előzetesen – a 17.§-ban foglalt adatszolgáltatást teljesítve – a  központosított közbeszerzési portálon elektronikus úton bejelentették, valamint a  központi beszerző szervezet a  saját hatáskörű beszerzéseket a központosított közbeszerzési portálon jóváhagyta.

A Kormányrendelet 8.§ (4) bekezdése alapján hatályos keretszerződés, keretmegállapodás vagy dinamikus beszerzési rendszer hiányában a kiemelt termék saját hatáskörben történő beszerzése során kötött szerződésben az intézmény szerződéses kötelezettséget kizárólag a központi beszerző szervezet által a kiemelt termék vonatkozásában megkötendő keretszerződés vagy keretmegállapodás hatálybalépésének időpontjáig vállalhat. Az intézménynek a szerződés időbeli hatályát erre tekintettel kell megállapítania.

A saját hatáskörben történő beszerzések bejelentésének módja:

A saját hatáskörben tervezett beszerzéssel kapcsolatos kérelmet az intézménynek a központosított közbeszerzési portál (www.kozbeszerzes.gov.hu) felületén kell rögzítenie/feltöltenie, a saját hatáskörű beszerzéssel kapcsolatos ügyintézés kizárólag elektronikus úton történik.

Az igénybejelentést és a kapcsolódó dokumentumokat a portálon az Intézményi nyitólap > Tervezés és igénykezelés > Új saját hatáskörű beszerzés engedélyezése útvonalon kell feltölteni, azokat egyéb módon (fax, e-mail, stb.) a Közbeszerzési Igazgatóság részére nem kell megküldeni. A portálra nem rögzített, azaz kizárólag postai úton, illetve faxon/e-mailben megküldött bejelentések jóváhagyására nincs lehetőség.

A központosított közbeszerzési portál felületén a 165/2020. (IV.30.) Kormányrendelet szerinti új kiemelt termékek kategóriáinak beállítása megtörtént.


Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság